„Am finalizat integrarea diviziei de servere x86 de la IBM și acum Lenovo are o echipă mai mare. Suntem așadar pregătiți să intrăm în forță în segmentul de servere. (…) Ne dorim ca în 10 ani Lenovo să devină lider atât în piața de PC-uri, în piața de enterprise, cât și în piața de mobile, și să devină un jucător în piața de cloud”, a afirmat Nețin într-o conferință dedicată acestui eveniment.
Totodată, Lenovo România a inaugurat noul sediu central, situat în București, în zona Aviației.
Grupul chinez Lenovo, cel mai mare producător de PC-uri din lume, a încheiat în septembrie 2014 procesul de preluare a diviziei de servere a companiei americane International Business Machines (IBM) pentru suma de 2,1 miliarde de dolari.
Prețul final al achiziției a fost mai mic decât cel anunțat inițial în luna ianuarie 2014, de 2,3 miliarde de dolari, după reevaluarea stocurilor. Aproximativ 1,8 miliarde de dolari vor fi plătite în numerar, iar restul în acțiuni.
În fiecare țară, integrarea IBM în Lenovo s-a realizat cu migrarea unor echipe formate din câțiva programatori.
„România este una dintre puținele țări care a înregistrat un număr mult mai mare de angajați IBM care au făcut tranziția către echipa Lenovo. Astfel, 138 de programatori și oameni de vânzări de la IBM din cadrul diviziei de servere x86 s-au alăturat echipei de marketing, management și vânzări formată din 12 persoane de la Lenovo”, a spus Nețin.
În România, procesul de tranziție a fost unul complex, Lenovo integrând, pe lângă angajații și operațiunile IBM, și un laborator de cercetare și dezvoltare, cel mai mare după cel din Statele Unite ale Americii.
„A fost o provocare mutarea într-un spațiu adecvat care să găzduiască echipa nou formată și mutarea data center-ului din locația anterioară”, a arătat Nețin.
Pentru 2015, Lenovo își propune consolidarea poziției de lider în segmentul de PC-uri, unde deține o cotă de peste 25%.
„Vrem să ne dublăm cota de piață pe segmentul telefoanelor inteligente, de la 5% la 10% în anul fiscal al Lenevo, care va începe de la 1 aprilie. De asemenea, vrem să creștem cota de piață la tablete, unde vedem o încetinire a vânzărilor, de la 10% la 15% pentru anul fiscal viitor”, a spus Nețin.
În 2013, Lenovo a depășit Hewlett-Packard și a devenit cel mai mare producător de calculatoare personale din lume. Compania a preluat în 2005 divizia de PC-uri a IBM.